Max Verstappen: “Dit is een waanzinnige kans”

05 mei 2016 — Max Verstappen reageert dolenthousiast op zijn transfer van zusterteam Toro Rosso naar 'grote broer' Red Bull Racing.


“Deze volgende stap in mijn nog prille Formule 1-carrière is een waanzinnige kans en ik ben Red Bull Racing en Dr. Helmut Marko dan ook zeer dankbaar voor het in mij gestelde vertrouwen,” zei Max tegenover ‘Verstappen.nl’. “Het betekent voor mij een nieuwe uitdaging, waarbij ik snel veel kan opsteken in de omgeving van het topteam Red Bull Racing. Daarnaast kijk ik er enorm naar uit om samen te werken met en te leren van een ervaren en bewezen teamgenoot zoals Daniel Ricciardo is.”

Verstappen is uiteraard ook iedereen binnen Toro Rosso dankbaar voor de kansen die hij daar gekregen heeft. De Nederlander maakte bij de renstal zijn F1-debuut en behaalde er twee vierde plaatsen tijdens zijn debuutseizoen.

“Alle medewerkers van Scuderia Toro Rosso kan ik niet genoeg bedanken voor hun inzet. Iedereen op de fabriek in Faenza en Franz Tost in het bijzonder heeft stuk voor stuk een bijdrage geleverd om mij te brengen waar ik nu ben. We hebben samen een mooie weg afgelegd”, aldus Max.

Tegelijkertijd blikt Max Verstappen echter ook vooruit, vooruit naar een toekomst bij Red Bull racing.

“Samen met Red Bull Racing zetten we nu alles op alles om mij zo optimaal mogelijk voor te bereiden op mijn eerste meters in de RB12 Tag Heuer, die ik volgende week vrijdag in Barcelona zal afleggen. Het spreek voor zich dat ik niet kan wachten tot dat bijzondere moment daar is.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België