Max Verstappen: “Een podiumplaats is mooi maar Mercedes is te snel”

12 juli 2020 — Max Verstappen heeft tijdens de GP van Stiermarken zo hard gepusht als hij kon maar uiteindelijk moest de Nederlander tevreden zijn met de derde plaats.

Van op de tweede plaats op de grid geloofde Max Verstappen voor aanvang van de race in zijn kansen op de overwinning. Na afloop moest de Nederlander echter toegeven dat er niet meer in zat dan een derde plaats.

“Ik heb alles geprobeerd, maar we zijn gewoon te langzaam,” begint Verstappen en zo staat te lezen op zijn officiële website. “Het is ook niet dat ik het rustig aan doe, want ik kon aan het einde van de wedstrijd nog een vrije pitstop maken. We hebben er alles uit proberen te halen, maar er zit gewoon niet meer in.”

Die pitstop was bedoeld om aan het einde van de race nog een gooi te doen naar het extra wk-punt voor de snelste ronde. Over zijn gevecht met Bottas vertelt Verstappen het volgende.

“Hij was wat later gestopt en had dus ook betere banden. Ik wist dat Valtteri een ronde later sowieso aan me voorbij zou gaan, maar probeerde het hem desondanks zo moeilijk mogelijk te maken. Het was in ieder geval een leuk gevecht, want de rest van de race was vrij saai,” aldus Verstappen.

Meer dan de derde podiumplaats zat er dus niet in voor Verstappen, die tot het besef kwam dat Mercedes momenteel een te grote voorsprong heeft.

“Een podium is mooi, maar een derde plek is het maximaal haalbare op dit moment. Er is dus nog veel werk te verzetten,” besloot Verstappen.

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België