Max Verstappen: “Een teleurstellende kwalificatie”

22 oktober 2017 — Max Verstappen liet tijdens de kwalificaties van de GP van de Verenigde Staten een zesde tijd noteren maar hij was daar niet onverdeeld gelukkig mee.


Verstappen zal ondanks zijn zesde tijd aan de race moeten beginnen vanaf de zeventiende plaats, dit door gridstraffen van hemzelf en nog verschillende andere rijders.

Hij baalde van het feit dat hij bij zijn snelle ronde in de fout ging maar anderzijds is hij wel tevreden dat de balans van zijn bolide goed zit.

“Vandaag verliep niet volgens plan,” zei Verstappen gisteren. “De balans van de auto zat goed, het was zeker en vast mogelijk om sneller te gaan maar ik maakte een fout. Daar ben ik niet tevreden mee en dus klasseer ik dit als een teleurstellende kwalificatie.”

“Het is frustrerend dat ik in de laatste ronde nog zoveel tijd verlies want zonder die fout denk ik dat we in de buurt van Seb hadden kunnen eindigen, rond de derde plaats. Dat maakt de teleurstelling nog groter.”

De motorwissel die maakt dat de Nederlander vanaf de zeventiende plaats moet starten blijkt wel mee te vallen.

“De nieuwe motor voelt goed aan,” laat Verstappen weten. “Ik moet de data nog controleren maar op het eerste zicht lijkt alles goed te werken.”

“Het wordt nog wat afwachten wat ik in de race kan doen met de supersoft-banden waarmee ik me kwalificeerde. De auto is goed en ondanks dat ik vanuit de achterhoede moet starten zal ik er alles aan doen om zo veel mogelijk auto’s in te halen.”

“Als ik me terug een weg kan banen naar de zesde plaats ben ik tevreden en elke plaats die we hoger zouden kunnen eindigen is mooi meegenomen. Ik heb al het hele weekend vertrouwen in mijn lange runs, het wordt alleen afwachten hoe de bandenslijtage zal evolueren tijdens de race,” besluit Verstappen.

Geschreven door Tom Schots

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België