Max Verstappen: “Eerste plaats is positief”

07 april 2017 — Bij alle teams hetzelfde liedje na de eerste dag in China, morgen moet de verloren tijd ingehaald worden. Na een flink ingekorte eerste vrije training was het Max Verstappen die de tabellen aanvoerde en hij was daar niet helemaal ontevreden over.


“Het weer speelde een grote rol vandaag en dat betekende dat ik maar twee rondjes kon rijden, maar ik voer de tabellen aan en dat is positief,” vertelt de jonge Nederlander.

“We hebben geen nieuwe onderdelen kunnen uittesten en het is spijtig dat door alle vertragingen vandaag we niet zoveel ronden konden rijden als we gehoopt hadden. Dat betekent ook dat we maar weinig data hebben om op terug te vallen,” aldus Verstappen.

“Ik begrijp de redenen waarom we niet konden rijden,” zegt Max. “Het slechte weer betekende simpelweg dat de helikopter niet kon vliegen en die is nu eenmaal onmisbaar in het geval er zich een ongeval moest voordoen.”

Over de auto zelf was hij al bij al tevreden: “De balans van de auto leek goed in nat weer maar we hebben natuurlijk weinig vergelijkingsmateriaal omdat Ferrari en Mercedes geen echte tijden hebben neergezet. Ik denk dat de weersvoorspellingen voor morgen er goed uitzien, zo hebben we morgen toch tenminste een paar droge rondjes om dingen uit te testen voor de kwalificatie. Het belangrijkste is nu rondjes afmalen, hoe meer hoe beter.”

Voor de fans heeft Max ten slotte ook nog goed nieuws: “Voor de fans kan het morgen wel eens een goeie dag worden omdat iedereen de verloren tijd van vandaag wil goedmaken, veel actie op de baan morgen dus.”

Hou het veilig: Shop online en steun F1journaal.be!!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België