Max Verstappen: “Eerste seizoenshelft was mijn hoogtepunt van het seizoen”

08 november 2019 — Na de back-to-back races in Mexico en Amerika was de Nederlander op woensdag even te gast in zijn thuisland. Verstappen bracht immers een bezoek aan Red Bull-sponsor Exact.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Exact (@exact) op

Max Verstappen was er te gast voor opnames van een nieuwe videoclip, waarna Verstappen ontvangen werd door honderden personeelsleden van Exact en vragen op het podium beantwoordde.

Verstappen blikte terug op de voorbije races en blikte ook vooruit naar de komende race in Brazilië. Er werd Verstappen ook gevraagd wat zijn hoogtepunt van het seizoen tot dusver is.

“Ik denk de eerste helft van het seizoen,” antwoordde Verstappen. “In het begin hadden we het nog wat lastig, maar we haalden constante resultaten.”

“De twee overwinningen waren allebei speciaal, omdat we ze allebei niet zagen aankomen. Tijdens de winst in Oostenrijk waren er weer veel Nederlandse fans aanwezig: de tribunes waren allemaal oranje gekleurd. Ik had die slechte start, waarna we ons opwerkten door het veld, op een baan waar het normaal gesproken niet zo makkelijk inhalen is. Het was een geweldig gevoel. Het was ook mijn tweede overwinning op de Red Bull Ring en de eerste zege met Honda. Alles viel die dag op zijn plek.”

De tweede wedstrijd die Verstappen won was de GP van Duitsland, een knotsgekke race.

“De wedstrijd in Duitsland, waar ik ook won, verliep juist erg chaotisch. Er gingen veel dingen fout en je moest echt focussen. De omstandigheden waren ook niet prettig. Het regende waarna het weer opdroogde en je reed met slicks op een gedeeltelijk natte baan. Het was toen zaak om geen fouten te maken. Om zo’n race vervolgens te kunnen winnen, was erg bevredigend,” aldus Verstappen.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België