logo
 

Max Verstappen na behalen zevende plaats: “We mogen opnieuw niet klagen”

04 september 2016 — Max Verstappen eindigde de GP van Italië als zevende, wat ook zijn startpositie was. De Nederlander blikt redelijk tevreden terug op zijn race in Monza.


De start van zijn race was nochtans niet goed. Verstappen startte slecht en verloor heel wat plaatsen. Na een mooie inhaalrace kon Verstappen de race uiteindelijk als zevende beëindigen, de plaats waarop hij de race ook mocht aanvatten.

“Bij de start ging de auto in anti-stall”, zei Max Verstappen na afloop van de race tegenover ‘verstappen.nl’. “Ik deed gewoon mijn normale procedure, dus we moeten even kijken wat daar fout ging. De race ging best wel goed, hoewel ik in het begin heel erg vast zat in verkeer.”

“Het zat zo dicht bij elkaar dat iedereen DRS had, ook voor mij, dus dan kom je er heel moeilijk voorbij. Maar doordat we een goede balans in de auto hadden, heb ik ze één voor één ingehaald. Dat vergt wel veel van je banden en daarom was de eerste stint wat minder. De tweede stint was op het einde lastiger omdat ik in het begin al meer van mijn banden moest vragen. Maar de laatste stint daarna op de gebruikte softs was heel goed. We mogen zeker niet klagen.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Max VerstappenRed Bull

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België