Max Verstappen enorm teleurgesteld na opgave tijdens debuutrace

15 maart 2015 — Max Verstappen moest tijdens de GP van Australië opgeven. Een opgave die enorm teleurstellend was, aangezien de Nederlander tijdens zijn debuutrace op weg leek naar zijn eerste wk-punten.


Verstappen reed een solide eerste race, waarbij hij tijdens de start uit de problemen bleef en vervolgens ook probleemloos de openingsfase van de race doorstond. Al moest hij tijdens het eerste wedstrijddeel wel teamgenoot Carlos Sainz Jr. laten voorgaan. Tot de Spanjaard echter problemen ondervond tijdens een pitstop.

Na een knappe inhaalrace slaagde Sainz Jr. erin om dankzij zijn negende plaats twee belangrijke punten voor Toro Rosso te behalen, iets wat Verstappen door motorproblemen niet lukte. De Nederlander was meteen een ervaring en een teleurstelling rijker. Volgens Verstappen zat er immers een zesde plaats in.

“Ik baal enorm van de afloop”, zei Verstappen meteen na de race tegenover zijn officiële website. “Het ging heel goed en als ik had kunnen doorrijden had een zesde plek erin gezeten. Ik zat goed in mijn ritme, het was jammer dat het na de pitstop mis ging.” 

‘Er kwam rook uit de motor, maar we weten nog niet precies wat de oorzaak daarvan was. Het heeft dan geen zin om boos te worden,” besluit Verstappen, die ook Belgische roots heeft.

Wel een troost voor Verstappen. Sinds vandaag is hij officieel de jongste F1-piloot ooit die aan de start is verschenen van een F1-race. Al is dat uiteraard ook maar een magere troost wanneer je weet dat je tijdens je debuutrace in de Formule 1 meteen in de punten had kunnen finishen.

Maleisië biedt echter een nieuwe kans en wie weet stelt Verstappen daar een ander record scherper. Dat van jongste F1-piloot ooit die wk-punten weet te behalen. Al heeft hij daar ongetwijfeld nog enkele races de tijd voor.

That pretty much summed up my race… Was a great first stint on medium tyres. Just a shame we had to retire. #F1 #AustralianGP

Een foto die is geplaatst door Max Verstappen (@maxverstappen1) op

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België