Max Verstappen: “Er is nog meer op komst”

24 juni 2017 — Max Verstappen liet tijdens zowel de eerste als de tweede oefensessie de snelste tijd noteren. Verstappen tankte ondanks zijn crash aan het einde van de tweede sessie het nodige vertrouwen.


Volgens de Nederlander is er nog meer op komst tijdens de rest van het weekend. Opmerkelijk want Red Bull verwachtte een moeilijk raceweekend in Baku, dit vooral door de enorme rechte stukken.

Verstappen liet echter twee keer de snelste tijd noteren, al was hij tijdens de tweede oefensessie slechts een tiende sneller dan Bottas. Verstappen is er echter van overtuigd dat zijn voorsprong op Bottas groter had kunnen zijn indien hij een zuivere ronde had kunnen rijden.

“Al het andere werkte erg goed,” zei Verstappen nadat hij aan het einde van de tweede oefensessie crashte. “Vanuit dat standpunt voel ik me dan ook goed, ook al denk ik dat ik tijdens de tweede oefensessie door het verkeer en de gele vlaggen niet het maximale uit de korte runs heb kunnen halen. We kunnen echter tevreden zijn.”

“Eerst en vooral ging ik uit de garage en waren er gele vlaggen. Vervolgens was er de virtuele safety car, waardoor je je banden niet kan opwarmen zoals je wil. Het is dan ook erg positief dat we helemaal bovenaan staan zonder dat we een ideale ronde konden rijden,” besluit Verstappen.

De eerste dag in Baku eindigde met een domper voor Verstappen toen hij helemaal op het einde van de tweede oefensessie in de muur ging.

“Het was erg vreemd om eerlijk te zijn,” aldus Verstappen. “Ik blokkeerde de wagen en probeerde alsnog de bocht te maken. Uiteindelijk besloot ik op veilig te spelen en de uitloopstrook te nemen. Plots verloor ik echter de achterkant van de wagen en vloog ik in de muur.”

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België