Max Verstappen op het podium: “Bestraffing was niet terecht”

07 oktober 2018 — Ondanks enkele incidenten tijdens de race slaagde Max Verstappen erin om als derde op het podium te staan, een resultaat waarmee de Nederlander erg blij is.


“We hadden niet echt een kans, we waren te langzaam op het rechte stuk”, zo valt te lezen op de website van Verstappen. “In het algemeen deden we het heel goed om de auto thuis te brengen met de schade die ik had aan de vloer. We hadden een goede strategie. In het begin was het een beetje lastig met de superzachte banden, maar toen we eenmaal op de zachte banden reden, ging het prima. Op het einde zag je dat we de snelheid hadden, zelfs met de schade, dus daar ben ik erg blij mee.”

Die schade aan de wagen kwam er door twee incidenten tijdens de race. Enerzijds was er het akkefietje met Kimi Raikkonen in de chicane, waarvoor Verstappen een tijdstraf van vijf seconden kreeg. Anderzijds was er ook de aanrijding met Sebastian Vettel, dat uiteindelijk geclassificeerd werd als race-incident. 

“Ik remde een beetje te laat in de chicane, dus ik deed er alles aan om terug op de baan te komen. Naar mijn mening deed ik dit op een veilige manier, want ik ging niet als een gek terug de baan op. Kimi koos de verkeerde lijn in de chicane. Hij kon ook op mij wachten tot ik weer de baan op kwam. We raakten elkaar een beetje en ik denk dat de vijf seconden straf een beetje belachelijk is,” aldus Verstappen, die het duidelijk niet eens was met de straf die de stewards oplegden. “Eigenlijk had ik gewoon vol gas rechtdoor moeten gaan. Uiteindelijk heeft het niets uitgemaakt, maar ik was het er niet mee eens.”

Daarnaast was er ook de aanrijding met Sebastian Vettel. Verstappen kon gewoon doorrijden als derde terwijl Vettel spinde en terugviel.

“Voor mijn stop was er het incident met Vettel. Ik vond het een beetje zoals China dit jaar bij mij, maar je ziet ook dat de meest ervaren coureurs fouten maken. In die bocht kun je niet inhalen. Ik gaf hem zelfs ruimte, maar hij onderstuurde in mijn auto en de zijkant van de vloer ging kapot. Dat was jammer, maar ik ben desondanks erg blij om op het podium te staan,” besloot Verstappen.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België