logo
 

Max Verstappen excuseert zich: “Ik had zoiets niet mogen zeggen”

30 juli 2018 — Na zijn harde kritiek aan het adres van Renault heeft Max Verstappen zich vandaag enigszins geëxcuseerd voor zijn uitspraken. De Nederlander blijft erbij dat de teleurstelling enorm groot was en dat de woorden die hij zei met een reden gezegd werden, al beseft hij nu ook dat de boodschap misschien iets te hard gebracht werd.

Looking back on yesterday the disappointment is still there. However, I should not have used the words I did in the heat of the moment. Emotions were running high after a good start to the race. These frustrations came for a reason, after another unexpected engine failure which have been happening too often over the past few years. We came to Budapest with high expectations and not being able to be competitive made it hard to swallow for us. I will go into the summer break hoping we will be back stronger after it.

Een bericht gedeeld door Max Verstappen (@maxverstappen1) op

Verstappen uitte felle kritiek aan het adres van Renault, waarbij hij stelde dat het “klote was” en dat er “miljoenen betaald werden voor een slechte motor”. De harde uitspraken van Verstappen gingen de wereld rond en Verstappen probeerde vandaag zijn uitspraken enigszins te nuanceren.

“Terugkijkend op gisteren is de teleurstelling er nog steeds,” aldus Verstappen op Instagram. “Ik zou echter die bewoordingen niet gebruikt mogen hebben, ik deed het in het heetst van de strijd. Na een goede start van de race liepen de emoties hoog op.”

“Deze frustraties kwamen er wel met een reden, na opnieuw een onverwacht motorprobleem, iets dat de voorbije jaren al veel te vaak is gebeurd.”

“We kwamen naar Boedapest met hoge verwachtingen en het was dan ook moeilijk om te verteren dat we niet competitief waren. Ik ga nu de zomerpauze in hopend dat we daarna sterker zullen zijn,” besloot Verstappen.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Max VerstappenRed Bull

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië