Max Verstappen excuseert zich voor beledigende uitspraak over Brazilianen

18 april 2017 — Zoals eerder al bericht was het tijdens de kwalificaties op zaterdag hommeles tussen Felipe Massa en Max Verstappen. In de nasleep daarvan deed Max een nogal onhandige uitspraak over het feit dat Massa een Braziliaan is. Hij wil graag zijn uitspraken verduidelijken en dat doet hij in een Facebookbericht.


Max vertelt dat hij, een gepassioneerde rijder als hij is, zeer ontgoocheld was na de kwalificaties en dat een uitspraak van hem helemaal uit zijn context gerukt is. Het was zeker zijn bedoeling niet om het Braziliaanse volk te beledigen omdat als hij er komt hij er zich gerespecteerd voelt en de mensen er vriendelijk zijn.

Hij wil ook nog kwijt dat de Grote Prijs van Brazilië van vorig jaar een van de hoogtepunten uit zijn carrière is en dat het extra speciaal is omdat het in een land was waar grootheden als Senna, Fittipaldi en Piquet vandaan komen.

Afsluiten doet de jonge Nederlander als volgt: “Graag wil ik me verontschuldigen tegenover alle Brazilianen die zich beledigd voelen en ik kijk er naar uit om terug in jullie land te racen.” 

Geschreven door Tom Schots

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België