“Max Verstappen gaat schitterende dingen laten zien”

16 augustus 2017 — Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner heeft Max Verstappen tijdens de eerste seizoenshelft enorm veel pech gekend. Horner meent echter dat het een goede leerschool was voor Verstappen en dat de Nederlander ons nog zal verbazen tijdens de tweede helft van het F1-seizoen.


“Toen we de wagen introduceerden als de ‘RB13’ dan was er wat discussie of we hem 12a moesten noemen of toch het nummer 13 zouden gebruiken. We kwamen met de slogan dat het nummer 13 sommigen ongeluk brengt en anderen geluk. Je kan zeker en vast zeggen dat Daniel tot dusver meer geluk heeft gekend dan Max. Wat het rijden betreft blijft Max echter evolueren.”

Horner meent echter dat Verstappen ondanks de vele tegenslagen op een erg hoog niveau rijdt.

“Hij rijdt op zo’n hoog niveau maar kende ongelooflijk veel pech, zeker gedurende vier races op rij voorafgaand aan Silverstone. Tijdens iedere race reed hij toen in een uitstekende positie. Hij lag in tweede positie in Montreal en ook in uitstekende posities in Azerbeidzjan en Oostenrijk.”

Door de vele pech behaalde Verstappen dit seizoen nog maar 67 punten. Ter vergelijking, teamgenoot Daniel Ricciardo behaalde 117 punten, al kende ook de Australiër de voorbije races zijn portie pech. Het is dan ook moeilijk om beide rijders dit seizoen te vergelijken, al verwacht Christian Horner wel dat Max Verstappen tijdens de tweede helft van het seizoen ons schitterende dingen zal laten zien.

“Het is erg frustrerend voor hem maar hij is er goed mee omgegaan en ik denk dat hij er als negentienjarige bredere schouders door heeft gekregen. Sinds hij drie à vier jaar gelden uit de karting is overgestapt naar het racen met bolides heeft hij nog niet enorm veel geracet. Hij is er sterker door geworden en ik denk dat we tijdens de tweede seizoenshelft schitterende dingen van hem gaan zien,” besluit Horner.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Max VerstappenRed Bull

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië