Max Verstappen: “Geen race-afstand nodig om een goed gevoel te hebben”

26 februari 2016 — Max Verstappen blikt tevreden terug op de eerste F1-test, ook al kon de Nederlander gisteren geen race-afstand rijden.


Tijdens de voormiddag kon Verstappen nog redelijk wat ronden rijden maar in de namiddag werden de Nederlander en Toro Rosso enigszins gehinderd door technische problemen. Toch blikt Verstappen tevreden terug op de eerste testweek.

“Aangezien onze focus tijdens deze test op lange runs ligt, hebben we weer een goede dag gehad”, zei Verstappen na afloop van de test. “Ik heb ook veel plezier gehad. De auto reageert op wat ik wil, dat is erg positief. De betrouwbaarheid is deze vier dagen geen probleem gebleken. Ik had een lekke band, maar we weten daar de oorzaak nog niet van, dus dat moeten we nog uitzoeken. Maar dat soort dingen gebeuren.”

Oorspronkelijk was het de bedoeling om vandaag een race-afstand af te leggen maar dat gebeurde niet. Volgens Verstappen had dat alvast niets met de banden te maken.

“Nee, op een gegeven moment hebben we gezegd: ‘het is een goede dag geweest, laten we ons gaan voorbereiden op volgende week.’ We hebben niet een race-afstand kunnen doen, maar dat hebben we gisteren al wel gedaan. Ik hoef geen race afstand te rijden om te voelen hoe de auto gaat.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Max VerstappenToro Rosso

Speel mee met het Grand Prix de Monaco Spel 2018. Win minimaal 400 Euro aan prijzen! ​

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië