Max Verstappen genomineerd voor twee FIA-awards

25 november 2015 — De Nederlandse F1-piloot Max Verstappen maakt kans op twee FIA-awards. Verstappen werd in twee categorieën genomineerd: 'persoonlijkheid van het jaar' en 'actie van het jaar'.


Verstappen kende tot dusver een erg opmerkelijk F1-seizoen waarin hij heel wat criticasters de mond snoerde. Zijn beste resultaat tot dusver is een vierde plaats, een resultaat dat hij tijdens zijn debuutseizoen in de Formule 1 zelfs twee keer behaalde.

Bovendien liet Verstappen dit jaar ook al heel wat mooie inhaalmanoeuvres zien en daarvoor is hij nu genomineerd in de categorie ‘actie van het jaar’. Daarbij werd het inhaalmanoeuvre van Verstappen op Felipe Nasr, buitenom in Blanchimont tijdens de GP van België, genomineerd. Voor deze award kan iedereen stemmen (klik hier). Opmerkelijk genoeg won Max Verstappen vorig jaar al deze award, toen voor een inhaalmanoeuvre tijdens een Formule 3-race.

De belangrijkste nominatie is echter die van ‘persoonlijkheid van het jaar’. Daarin moet Verstappen het onder meer opnemen tegen wereldkampioen Lewis Hamilton en Toto Wolff, de teambaas van het Mercedes F1 team. Ook rallykampioen Sébastien Ogier behoort tot de kanshebbers.

De bekendmaking van de winnaars en de prijsuitreiking vinden volgende week vrijdag, op 4 december plaats.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België