Max Verstappen: “Glad asfalt kan in ons voordeel uitdraaien”

30 oktober 2015 — Volgens Max Verstappen kan het gladde asfalt van de Autodromo Hermanos Rodriguez Toro Rosso in het voordeel spelen.


“Ik denk dat het best glad zal zijn. Het asfalt lijkt op dat van Sochi en ik heb verhalen gehoord dat het zelfs dit jaar nog erg glad was”, aldus Max. “Ik vind dat Pirelli de zachte en superzachte band mee hadden moeten brengen. De gladde baan gaat ons wel helpen.”

“Maar met zo’n lang recht stuk moeten we onze downforce compenseren, dus we kunnen niet met zoveel vleugel rijden als we eigenlijk zouden willen. Onze auto presteert echter wel sterk als het glad is en in snelle bochten. Helaas zijn er hier niet zoveel hogesnelheidsbochten, maar het ziet er niet verkeerd uit. In Singapore deden we het bijvoorbeeld ook niet slecht en daar zijn ook veel bochten met lage snelheid.”

Uiteraard kan ook de regen een handje toesteken. Net als in Austin hoopt Verstappen dat het opnieuw zal regenen.

“We moeten een regendans gaan doen! In Austin heeft de regen flink geholpen, dus hopelijk krijgen we hier ook wat neerslag. Tot nu toe heeft het elke dag geregend. Rond 15.00 of 16.00 uur, of iets later. Hopelijk komt het zondag iets eerder, rond één uur of half twee ofzo.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België