Max Verstappen grijpt in de regen naast polepositie: “Dit is enorm teleurstellend”

14 november 2020 — Verstappen was op het Istanbul Park circuit tijdens al de oefensessies de snelste maar tijdens de kwalificatie moest hij zijn meerdere erkennen in Lance Stroll en zorgde bij Verstappen voor een enorme ontgoocheling.

“Op het moment ben ik teleurgesteld. We hadden vandaag gewoon op pole moeten staan. Als je de hele tijd eerste staat en uiteindelijk alsnog tweede wordt, is dat niet wat je wil,” vertelde een erg teleurgestelde Max Verstappen na afloop van de kwalificatie volgens zijn officiële website.

De Nederlander blikte vervolgens terug op de kwalificatie en vertelt ons hoe het voor hem fout liep en hij de polepositie niet wist te veroveren.

“In Q1, toen we in het begin op intermediates reden, hadden we geen grip vergeleken met de andere coureurs. De omstandigheden waren een stuk beter in Q3, maar ik was er niet zeker van om op intermediates de baan op te gaan. We gingen dus eerst op full wets naar buiten. De baan droogde op, dus toen we uiteindelijk wisselden naar intermediates, was het voor ons verschrikkelijk.”

“Ik had gewoon geen grip aan de voorkant, terwijl ik mij wel comfortabel voelde op de full wets. Het liep duidelijk niet voor ons vandaag op de intermediates.”

Van op de tweede plaats op de grid verwacht Verstappen desondanks een sterke race te kunnen rijden en om de overwinning te kunnen strijden.

“In de race morgen kunnen we het goed doen. Lewis Hamilton en Valtteri Bottas staan wat verder weg, dus we zullen het zien. De punten worden morgen pas verdeeld, dus ik hoop dat we een goede race zullen hebben.”

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België