logo
 

Max Verstappen heeft stoeltje geschuimd bij Red Bull Racing

27 februari 2015 — De Nederlander Max Verstappen heeft gisteren in Barcelona een stoeltje laten schuimen bij het F1 team van Red Bull.


Verstappen rijdt komend seizoen voor zusterteam Toro Rosso, maar bij Red Bull is het de gewoonte dat de rijders van Toro Rosso ook een stoeltje laten schuimen bij Red Bull. De piloten van Toro Rosso rijden immers soms ook een F1-demo in een wagen van Red Bull, of moeten in uiterste nood zelfs kunnen invallen bij Red Bull.

“Een stoeltje passen is eigenlijk niets bijzonders. In dit geval is het een standaard procedure voor Toro Rosso-coureurs”, zegt Jos Verstappen op de officiële website van Verstappen. “Het is bedoeld voor het geval Max in de toekomst een demonstatie of showrun weggeeft in een Red Bull-auto. Of wanneer hij, laten we het niet hopen, in geval van nood een van de vaste Red Bull-coureurs zou moeten vervangen. Dat is alles.”

Vandaag komt Max Verstappen in actie tijdens de tweede testdag van de laatste wintertest op het Circuit de Barcelona-Catalunya.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België