Max Verstappen: “Het gevecht met Vettel was leuk”

14 april 2019 — Een vierde plaats was naar eigen zeggen het maximaal haalbare van een race in niemandsland voor Max Verstappen.


Max Verstappen heeft in China nooit echt aanspraak gemaakt op het podium, zijn RB15 stelde hem niet in staat om het tempo van de Mercedessen en Ferrari’s te volgen.

Dankzij een goed uitgekiende strategie kon de Nederlander wel de Ferrari van Charles Leclerc achter zich houden en legde hij beslag op de vierde plaats.

Daar is Verstappen alsnog tevreden mee, zo laat hij weten op de officiële website van Red Bull Racing.

“Het was niet makkelijk vandaag maar als team hebben we goed werk verricht. We hadden een goede strategie om met een undercut een Ferrari voor te blijven. We hebben zeker het maximale eruit gehaald door vierde te eindigen, voor Charles.”

“Ik had een goed gevecht met Seb toen die op koudere banden uit de pits kwam, dat was leuk. Het was mijn enige kans en ik heb het geprobeerd maar achteraf kon je ook zien dat ik niet hetzelfde tempo kon rijden dan hij tot het einde.”

“Ik was echt hard aan het pushen en we kunnen als team blij zijn met het resultaat. We hebben nog wat meer tempo nodig om in gevecht te gaan met Mercedes en Ferrari maar we staan er goed voor en we scoren elke race punten.”


Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België