Max Verstappen blikt vooruit naar Bahrein: “Het kan nog altijd beter”

28 maart 2019 — Max Verstappen blikt tevreden terug op de seizoensopener in Australië. In zijn vooruitblik naar Bahrein laat hij tegelijkertijd echter ook merken dat het nog beter kan en ook beter moet.


Tijdens de eerste race van het nieuwe seizoen finishte Max Verstappen meteen als derde op het podium. Uiteraard was Verstappen erg tevreden daarmee, al kwam meteen daarna ook het besef dat hij en Red Bull nog heel wat vooruitgang moeten boeken.

“We hadden een goede start van het seizoen in Melbourne, dat was echt genieten. Maar het moet nog beter. Ik denk dat Mercedes een beetje verrast was over het eigen tempo in Australië. Ferrari ook, maar dan onplezierig verrast. En wij zaten er een beetje tussenin,” zo valt te lezen op Verstappen zijn officiële website.

Naar het raceweekend in Bahrein kijkt Max Verstappen enorm hard uit.

“De tweede sector is wel mooi: die chicane, de hairpin, laat remmen. De baan kent een paar leuke stukken, waar je kunt inhalen. Hoe meer topsnelheid je hebt, hoe makkelijker je kan aansluiten, hoe makkelijker een inhaalactie is. Vorig jaar probeerde ik nog wel eens van heel ver in te remmen, omdat je anders geen kans hebt. Dan kan het ook wel eens misgaan. Nu zou ik meer mogelijkheden moeten hebben,” aldus Verstappen.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België