Max Verstappen: “Het zou dom zijn om niet meer gemotiveerd te zijn”

04 september 2020 — In de aanloop naar de GP van Italië in Monza laat Max Verstappen optekenen dat hij niet begrijpt waarom mensen zouden denken dat hij niet meer gemotiveerd zou zijn.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Max Verstappen (@maxverstappen1) op

Net zoals in de voorbije seizoenen staat er ook in 2020 geen maat op Mercedes, de ‘Silberpfeile’ domineren als vanouds. Alle hoop was bij het begin van het seizoen gevestigd op Red Bull en Max Verstappen om de hegemonie van Mercedes te doorbreken en hoewel de jonge Nederlander af en toe de luis in de pels kan spelen ziet het er niet echt naar uit dat hij een echte uitdager voor de titel zal worden.

Sommigen vragen zich dan ook af of dat niet knaagt aan de motivatie van Verstappen maar daar heeft hij een duidelijk antwoord op.

“Ik begrijp niet waarom de mensen denken dat je niet meer gemotiveerd zou zijn,” aldus Verstappen.

“Ik heb een van de beste jobs ter wereld en ik mag met supersnelle auto’s rijden. Meestal ben ik tweede of derde en ik heb al een keer gewonnen dit seizoen, ik vind het echt onvoorstelbaar dat de mensen denken dat ik niet meer gemotiveerd zou zijn.”

“Het is echt dom, ik hou van wat ik doe. Elk weekend kom ik hier en hou ik ervan met de auto te racen en natuurlijk zou ik niets liever willen dan hen uit te dagen. Maar als dat niet mogelijk is ben ik tevreden met het best mogelijke resultaat met de auto die ik heb en ik geniet er nog steeds van.”

Red Bull Motorsport-baas Helmut Marko en teambaas Christian Horner hebben laten vallen dat ze vinden dat Verstappen nog steeds een titelkandidaat is maar de Nederlander is realistisch.

“We geven niet op maar ik ben ook realistisch en weet dat we momenteel te traag zijn. We hebben geluk nodig om races te winnen en wat punten proberen terug te pakken.”

“Momenteel lijkt het er nog op dat we nog in gevecht zijn voor de titel maar per race verlies ik ongeveer zeven punten. Er gaat dus een moment komen dat de kloof erg groot zal worden, zoals ik al zei: we moeten realistisch zijn.”

“Maar ik probeer elk weekend om er het maximale uit te halen. Ik bedoel, het is niet het geval dat ik down ben maar ik ben gewoon realistisch. Ik denk dat we ook in Spa weer een halve seconde moesten toegeven per ronde op hen, dan kan je niet echt het gevecht aangaan.” 

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België