Verstappen: “Honda maakt beloftes waar”

10 maart 2019 — Honda heeft alle beloftes die ze tijdens de winter deden waargemaakt, dat vertelt Red Bull-rijder Max Verstappen tegenover ‘Autosport.’

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Max Verstappen (@maxverstappen1) op

Red Bull kan tevreden terugkijken naar de testdagen in Barcelona. Er zal zeker en vast de nodige spanning aanwezig geweest zijn bij de Oostenrijkse formatie want met nieuwe partner Honda was er een onbekende factor in het spel.

Tijdens de acht testdagen zijn er geen problemen met de betrouwbaarheid opgedoken, enkel de twee uitstapjes van Pierre Gasly zorgden er wel voor dat de productiviteit wat naar beneden ging.

Max Verstappen is een tevreden man, zo laat hij weten in een interview met ‘Autosport.’ “Alles wat ze belooft hadden is ook aanwezig, daar ben ik erg blij om.”

“Ze zijn heel open en eerlijk. Wat ze beloven doen ze ook, dat is eerlijk.”

Verstappen voelde naar eigen zeggen meteen het verschil met de Renault-motor en dat stemt hem positief.

“Het is een heel andere motor, de manier waarop hij loopt, de manier waarop hij aan het gas hangt, het op- en afschakelen. Het is een wereld van verschil.”

Vorig jaar liet de jonge Nederlander geen kans onbenut om Renault over de teamradio en in de pers op de korrel te nemen en daarbij nam hij geen blad voor de mond. Nu horen we alleen maar goed nieuws over nieuwe partner Honda.

“Tot nu toe zijn de rijeigenschappen van de Honda-motor erg goed,” gaat Verstappen verder. “De samenwerking verloopt ook erg vlot.”

“Natuurlijk heb ik ook ervaring met de Renault-motor en nu deze. Je probeert ook overal het positieve uit te halen, niet alles was negatief vorig jaar. Daar leer je uit en je probeert ook je meningen uit te wisselen.”

“Zij proberen met bepaalde dingen te werken en je geeft jouw ideeën over waar je denkt dat er nog verbetering mogelijk is. Ik vind dat dat een goede manier van werk is.”

Vorig jaar was Red Bull nog een klantenteam van Renault en dat was een nadeel op een aantal gebieden zoals bijvoorbeeld de tijd op de testbank. Dat probleem is met Honda van de baan want Red Bull mag beschouwd worden als de fabrieksformatie van de Japanners.

Het feit dat Honda nu al zijn doelstellingen weet te halen is volgens Verstappen goed nieuws met het oog op verdere ontwikkelingen in de toekomst.

“Ze maken veel gebruik van de testbank, veel meer dan dat we dat vroeger deden. Dat is een positieve stap voorwaarts. Eigenlijk staat daar geen limiet op, ze doen er alles aan om te winnen en hopelijk is dat dit jaar al het geval.”

Geschreven door Tom Schots

Hou het veilig: Shop online en steun F1journaal.be!!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België