Max Verstappen: “Honda moet onze starts verbeteren”

16 april 2019 — Max Verstappen stond vorig seizoen bekend als een rijder die in zijn F1-bolide erg goede starts maakte en soms zelfs heel wat rijders inhaalde tijdens de eerste ronde. Het is iets dat we dit seizoen nog niet gezien hebben en Verstappen rekent op Honda om zijn starts te verbeteren.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Aston Martin Red Bull Racing (@redbullracing) op

Het was tijdens een interview op ‘Ziggo Sport’ dat Verstappen gevraagd werd naar zijn racestarts. Er werd hem gevraagd waarom deze dit seizoen minder goed zijn dan vorig jaar.

“Ik heb tot nu toe nog geen erg lekkere starts gehad. We zijn nog een beetje zoekende met de Honda-motor om heel goede starts te hebben, dat kan nog beter,” aldus Verstappen.

De volgende race vindt in Azerbeidzjan plaats. Het stratencircuit in Baku kenmerkt zich door erg trage bochten en een zeer lang recht stuk. Verstappen zelf durft zich voorlopig niet aan voorspellingen wagen.

“In Baku verwachten we nieuwe onderdelen voor de wagen en de motor, het echte werk verwachten we pas later,” aldus Verstappen. “Het is moeilijk om het seizoen momenteel in te schatten. De ene week is Mercedes de snelste, de andere week is het Ferrari. Wat onszelf betreft is het een vraagteken.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België