Max Verstappen: “Honda wil samen met Red Bull winnen”

20 september 2018 — Gisteren opende Max Verstappen een nieuwe supermarkt van zijn sponsor Jumbo en een eigen pop up store in Groningen. Daarbij gaf de jonge Nederlander ook zijn kijk op de nabije en de iets verdere toekomst.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Max Verstappen (@maxverstappen1) op

Het zijn drukke dagen voor Max Verstappen. Na zijn tweede plaats in Singapore afgelopen weekend ging hij naar huis in Monaco, na een dag rust streek hij neer in Groningen voor bovengenoemde sponsorverplichtingen en daarna zet hij koers naar Milton Keynes voor wat simulatorwerk in de Red Bull-fabriek.

Voor het huidige seizoen heeft Verstappen de GP van Mexico met stip aangeduid als kans om nog een goed resultaat neer te zetten en hij durft zelfs misschien van meer te dromen.

“Vorig jaar heb ik er gewonnen,” aldus Verstappen. “Dit jaar hebben we echter een grotere achterstand op het vlak van vermogen maar je weet maar nooit.”

“Ik denk dat we de beste auto van het veld hebben, dat kon je zien in Singapore. Vanaf volgend jaar hopen we dat met onze nieuwe motorleverancier de dingen de goede kant op zullen gaan. Het budget van Honda is veel groter dan dat wat onze huidige leverancier spendeert en ze zetten al stappen in de goede richting, dat bewijzen de testresultaten. Honda is erop gebrand om te winnen en Red Bull is dat ook.”

Vandaag zit Verstappen alweer in de simulator in de Red Bull-fabriek in Milton Keynes om zich voor te bereiden op de GP van Rusland, maar ook thuis heeft de jonge Nederlander een eigen sim waar hij geregeld nog wat rondjes draait.

“Op dit moment gebruiken mijn vrienden hem meer dan ikzelf. Maar hij staat er, dus als ik zin heb kan ik een paar rondjes rijden. Dit jaar stond er met Paul Ricard een nieuw circuit op de kalender en ik vond dat een dag in Milton Keynes niet voldoende was voor mij, dus heb ik thuis nog verder geoefend. Rond de honderd à tweehonderd rondjes per dag, om het gewend te geraken. Dat helpt wel.” 

Geschreven door Tom Schots

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België