Max Verstappen hoopvol ondanks gebrek aan kilometers

25 oktober 2015 — Max Verstappen gaat de kwalificatie en de race vandaag positief tegemoet, ook al reed de Nederlander dit raceweekend nog maar amper veertien rondjes op het Circuit of The Americas.


Veertien ronden, dat is niet veel om je voor te bereiden op de kwalificatie maar pech en slechte weersomstandigheden hebben bij Verstappen voor een slechte voorbereiding gezorgd.

De eerste oefensessie op vrijdag werd in de regen verreden en de tweede oefensessie werd afgelast. Ook de derde oefensessie werd in de regen verreden maar daarin kende Verstappen een probleem met zijn wagen.

“Helaas had ik een probleem met de motor, dus ik heb niet veel kunnen rijden. Zoiets is geen ideale voorbereiding op de kwalificatie, maar uiteraard probeer ik daar het beste van te gaan maken,” aldus Verstappen.

Verstappen had op voorhand gehoopt op regen en die regen heeft hij ook gekregen al was het in Austin wel te veel van het goede.

“De auto presteert zeker goed in de regen. Daar houd ik ook van. Maar een goede voorbereiding is altijd prettiger. Ik kom uit Nederland en daar regent het ook erg veel. Ik heb vaak in de regen gekart. Je moet dan op de limiet rijden en het is belangrijk de auto goed aan te voelen.”

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België