Max Verstappen: “Hopelijk kunnen we het gat in China dichten”

07 april 2019 — Max Verstappen kijkt er naar uit om in China opnieuw vol aan de bak te gaan en met zijn Red Bull RB15 over het Shanghai International Circuit te scheuren. Samen met Red Bull wil Verstappen daar de kloof met de absolute top dichten.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Max Verstappen (@maxverstappen1) op

“De Chinese Grand Prix is een echt racecircuit, want er zijn veel mogelijkheden voor inhaalacties, dus ik kijk ernaar uit om daar hopelijk een spannende race te hebben,” zo valt te lezen op de officiële website van Verstappen.

“De eerste sector is erg mooi, want je kunt er veel verschillende lijnen rijden door de lange doordraaier. Dat kan daardoor tijdens de race interessant zijn om te proberen uit de vuile lucht te blijven. De baan kan ook zwaar zijn voor de linker voorband, dus tijdens de race probeer je door die bocht altijd zo weinig mogelijk energie mee te nemen.”

“Over het algemeen biedt Shanghai veel mogelijkheden om het gevecht aan te gaan en een inhaalactie te plaatsten. Bijvoorbeeld in bocht zes, waarbij de voorbereiding al plaatsvindt in de eerste bocht.”

Verstappen blikte ook nog even terug op de voorbije race in Bahrein, waar Verstappen net achter Charles Leclerc naast het podium finishte. Volgens Verstappen moet Red Bull nog veel leren over haar nieuwe wagen, de RB15.

“We hebben in Bahrein belangrijke punten gescoord en het resultaat gemaximaliseerd, maar er valt nog steeds veel te leren over de auto. We zijn druk geweest op de fabriek en hopelijk kunnen we het gat in China dichten. Dit jaar heeft het team in Shanghai haar tienjarig jubileum van haar eerste racewinst, dus hopelijk kunnen we er een mooie show van maken, vooral voor de gepassioneerde fans die er altijd zijn.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België