logo
 

Max Verstappen: “Ik ben niet de nummer 1 bij Red Bull”

07 mei 2019 — Ook al lijkt het dat Max Verstappen de nummer 1 is bij Red Bull, volgens Verstappen bestaat er geen nummer 1-status binnen het team.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Aston Martin Red Bull Racing (@redbullracing) op

Vorig jaar leek het al alsof Max Verstappen de voorkeur genoot binnen het Red Bull F1-team en nu Pierre Gasly zijn nieuwe teamgenoot is ziet het er nog meer naar uit dat Red Bull resoluut alles inzet op Verstappen. Verstappen meent echter dat hij binnen Red Bull niet de nummer 1-status heeft.

“Ik zie mezelf niet als de ‘eerste rijder’ en niemand in het team heeft het daarover,” aldus Verstappen tegenover Balazs Szabo van ‘F1Technical.net’.

Verstappen beweert dat teamgenoot Pierre Gasly en hijzelf van het team dezelfde kansen en middelen krijgen. Als rijder kan je dan alleen maar je uiterste best doen en erop vertrouwen dat het team hetzelfde doet.

“We krijgen allebei dezelfde kansen en ik doe gewoon wat ik ook vorig jaar deed, de juiste feedback aan het team geven en dan is het aan het team om met nieuwe onderdelen te komen.”

“Van mijn kan uit is er dus niet veel veranderd, uiteraard krijg je wel steeds meer ervaring. Het zou fout zijn om iets te veranderen. Dat zou betekenen dat je het jaar voordien niet de juiste dingen deed.”

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België