Max Verstappen: “Ik ben nooit ‘Mad Max’ geweest”

09 maart 2019 — Volgend weekend gaat het F1-seizoen van start en er mag gerust gesteld worden dat de nog steeds maar eenentwintigjarige Max Verstappen ondertussen als een routinier beschouwd mag worden.


De jonge Nederlander begint straks aan zijn vijfde seizoen in de Formule 1 en hij zal aan de start staan als de meest ervaren rijder bij een topteam als Red Bull. Dat doet wat met een mens en ook Verstappen beschouwt zichzelf niet meer als een rijder van de jonge garde.

“Ik kan mezelf niet meer op die manier bekijken, ik heb er al vier seizoenen op zitten,” aldus Verstappen tegenover ‘Reuters.’ “Ik begin aan mijn vijfde seizoen en dan zijn er geen excuses meer, dan moet je volwassen zijn.”

“Ik ben nooit ‘Mad Max’ geweest, ik ben altijd Max geweest die het beste resultaat voor het team wou behalen.”

Toegegeven, als je op zestienjarige leeftijd een contract tekent bij Toro Rosso kan het niet anders dan dat je al de nodige maturiteit aan de dag kan leggen. Toch hebben we tijdens de nog jonge carrière van Verstappen een aantal momenten gezien waar zijn jeugdig enthousiasme de bovenhand nam, zowel op als naast de baan.

Vorig jaar in Canada beloofde hij bijvoorbeeld al lachend een kopstoot tijdens een persconferentie voor iedereen die hem een vraag zou stellen over zijn hobbelig parcours tijdens de eerste races van het seizoen.

Dan was er natuurlijk ook nog het incident met Esteban Ocon in Brazilië toen de Fransman zich wilde ontdubbelen en Verstappen op zijn weg tegenkwam. Verstappen zag daar een overwinning door de neus geboord en hij ging verhaal halen bij de Force India-rijder tijdens de weging na de race.

Voor die woede-uitbarsting kreeg Verstappen een taakstraf van twee dagen van de FIA. Hij ging een dag de stewards bijstaan tijdens de Formule E-race in Marrakesh.

Op de vraag of die taakstraf een grote invloed zal hebben op de rijder Verstappen antwoordt de Red Bull-rijder kort en bondig: “Als rijder zal ik altijd dezelfde blijven.”

Geschreven door Tom Schots

Hou het veilig: Shop online en steun F1journaal.be!!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België