Max Verstappen: “Ik heb geen verklaring voor mijn vele fouten”

27 mei 2018 — Max Verstappen crashte tijdens de derde oefensessie in Monaco, het was de Nederlander zijn zoveelste fout dit seizoen, iets waarvoor hij naar eigen zeggen geen verklaring heeft.


Zes raceweekends ver, zes keer raakte Max Verstappen betrokken bij incidenten of crashes. Het is een opvallende conclusie die we kunnen trekken maar ook iets waarvoor Verstappen zelf geen verklaring heeft.

“Momenteel kan ik het niet verklaren,” zei Verstappen gisteren. “Ik zou Barcelona geen incident noemen. Ik denk dat dit, samen met China, mijn fouten waren. Het is uiteraard niet iets dat je wil zien gebeuren maar jammer genoeg gebeurt het.”

Bij de chicane ter hoogte van het zwembad liep het gisteren tijdens de derde oefensessie mis voor Verstappen. Een kostbare fout die de kwalificatie verprutste en Verstappen een mogelijke overwinning kostte.

“Ik reed tegen de vangrails aan de binnenkant. Ik werd een beetje afgeleid door de tragere wagen voor mij, maar dat mag geen excuus zijn, ik reed tegen de muur.”

“Ik weet het niet. Het gebeurt allemaal zo snel, het minste dat je wat wordt afgeleid ... ik denk dat ik iets sneller instuurde dan normaal.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België