Max Verstappen: “Ik heb genoten van de race”

27 mei 2018 — Na zijn crash tijdens de oefensessie op zaterdag beleefde Max Verstappen veel meer plezier aan zijn race op zondag. Verstappen slaagde erin om van op de laatste plaats op de grid alsnog negende te worden.


“Ik heb plezier gehad en ik denk dat dit het maximaal haalbare resultaat was”, zo valt te lezen op de officiële website van Max Verstappen. “Na als laatste te zijn gestart, won ik al meteen twee plekken bij de start. Het kwam goed uit en gelukkig reageerden ze niet. Ik kon netjes aanremmen voor de eerste bocht. Ik zag mensen tegen elkaar aanrijden en vleugels vlogen er van af, dus ik hield wat afstand. In ieder geval had ik twee man bij de start, dus dat hielp gewoon.”

Verstappen werkte een eerste lange stint af en slaagde er zo in om als negende toch nog in de punten te eindigen. Na zijn crash bouwde Verstappen vandaag tijdens de race toch enige marge in.

“Vandaag probeerde ik niet teveel risico te nemen, want ik kan niet weer in dezelfde situatie belanden. Ik deed alles met een marge en ik denk dat als ik meer risico had genomen dat ik dan ook niet voorbij de mannen voor mij was geraakt,” aldus Verstappen.

“We probeerden er het beste van te maken en nu moet je zorgen dat dit niet meer gebeurt. Dit zijn erg pijnlijke momenten, maar ik denk dat je dat soms ook nodig hebt om beter te worden. Natuurlijk is het dit jaar sowieso nog niet helemaal goed verlopen. Het zou nog erger zijn als je niet snel genoeg bent en dat is niet het probleem. Nu is het op naar de volgende wedstrijd en dan proberen we natuurlijk gewoon vooraan te starten.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België