Max Verstappen: “Ik heb Renault nooit willen afbreken”

10 december 2018 — Max Verstappen uitte tijdens het seizoen meermaals felle kritiek aan het adres van motorleverancier Renault. Verstappen meent echter dat het steeds constructief bedoeld was en dat hij Renault nooit onderuit heeft willen halen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Looking back on yesterday the disappointment is still there. However, I should not have used the words I did in the heat of the moment. Emotions were running high after a good start to the race. These frustrations came for a reason, after another unexpected engine failure which have been happening too often over the past few years. We came to Budapest with high expectations and not being able to be competitive made it hard to swallow for us. I will go into the summer break hoping we will be back stronger after it.

Een bericht gedeeld door Max Verstappen (@maxverstappen1) op

Wat motorleverancier Renault betreft vielen er bij Max Verstappen soms harde woorden te noteren. De Nederlander verbloemde zijn mening nooit, al meent hij dat de kritiek er vooral kwam om er voor te zorgen dat Renault beter werd.

“Ik ben er niet om ze af te branden, maar ik wil het beter maken,” vertelt Max Verstappen tijdens een interview op zijn officiële website. 

“Kijk, we hebben nu een deal met Honda, maar als we volgend jaar met Renault waren verdergegaan, wil ik dat we stappen maken.”

Verstappen is in zijn uitspraken en kritiek dan ook steeds erg direct, en dat is dus zeker en vast niet alleen voor Renault het geval.

“Ik ben gewoon heel duidelijk in wat ik zeg. Ik kan ook zeggen dat ze het rustig aan kunnen doen, maar zo ben ik niet. Het moet en kan beter en ik wil gewoon altijd vol de druk erop hebben,” aldus Verstappen.”

“Je moet echter wel openstaan voor kritiek, zo ben ik ook opgegroeid. Het spijt me als men daar niet mee kan omgaan, maar ik ben hier niet om met de Olympische gedachte mee te doen. Ik wil winnen en dat moet van beide kanten komen.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België