Max Verstappen: “Ik hoop dat het opnieuw regent in Brazilië”

08 november 2017 — Max Verstappen reed vorig jaar een indrukwekkende race in Brazilië. Op het circuit van Interlagos stuurde hij zijn Red Bull in de regen na een indrukwekkende inhaalrace naar de derde plaats. Hoeft het nog gezegd te worden dat Max Verstappen opnieuw op regen hoopt?


Christian Horner liet verstaan dat Red Bull Racing tijdens de laatste twee races van het seizoen in staat zou moeten zijn om op eigen kracht te zegevieren. Max Verstappen won de afgelopen race in Mexico en de Nederlander hoopt ook in Brazilië voor de overwinning te kunnen gaan en dat nog het liefst van al in de regen.

“We hopen na de leuke regenrace van vorig jaar weer een goede prestatie neer te kunnen zetten”, zo valt te lezen op de website van Max Verstappen. “Ik heb toen echt genoten. Enkele mooie gevechten en inhaalacties hebben toen tot een verdiend podium geleid. Ik had nog een flink moment vlak voor de ingang van de pitstraat. Het was op het nippertje, maar uiteindelijk slaagde ik erin om de auto weer onder controle te krijgen en door te gaan.”

“Ik hoop weer op een nat raceweekend. Ik denk namelijk dat we op het droge wat minder competitief zijn dan in de regen. Vooral met de hoogteverschillen op het rechte stuk, die niet ons sterkste punt zijn.”

Max Verstappen houdt ook enorm van de sfeer die er telkens heerst op het circuit van Interlagos. De Braziliaanse fans zorgen dan ook steeds voor een zeer uitgelaten en bijzondere sfeer.

“Met de smalle startgrid bevind je jezelf vaak erg dicht bij de tribunes, wat best uniek en bijzonder is. De Braziliaanse fans zijn erg gepassioneerd en uitgelaten. Het is dan ook erg speciaal om de sfeer van het publiek vlak voor de start te voelen. De Formule 1 heeft een grote historie in Brazilië en dat is gedurende het gehele raceweekend ook te zien.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Max VerstappenRed Bull

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België