Max Verstappen: “Ik kan me een F1-kalender zonder Silverstone niet voorstellen”

08 juli 2019 — Na zijn overwinning in Oostenrijk kijkt Max Verstappen reikhalzend uit naar de GP van Groot-Brittannië. Silverstone is voor veel teams een thuiscircuit en Verstappen hoopt er met Red Bull bijkomende vooruitgang te boeken.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Silverstone (@silverstonecircuit) op

“Ik kijk uit naar Silverstone, vooral na onze overwinning in Oostenrijk vorige week,” aldus Verstappen.

“Het was een heel erg speciaal moment voor het hele team en voor Honda. Al het harde werken begint zich te lonen.”

Net als heel wat andere rijders vindt ook Max Verstappen het erg leuk om op het sfeervolle circuit van Silverstone te racen.

“Ik geniet van Silverstone Circuit vanwege de hogesnelheidsbochten, waarvan Becketts en Maggots mijn favorieten zijn. Het is gaaf er te rijden,” blikt Verstappen vooruit naar komend raceweekend.

“Het is mooi al die Britse fans op de campings te zien en hun steun vanaf de tribunes te ontvangen. Er komt altijd veel publiek op af en ze behoren zeker tot de meest gepassioneerde Formule 1-fans ter wereld.”

Oostenrijk was een thuisrace voor Red Bull maar ook komend raceweekend is het enigszins een thuisrace voor zowel Red Bull als heel wat andere teams.

“Omdat onze fabriek vlakbij ligt, is het ook een thuisrace voor het team, dus ik hoop dat we voortgang kunnen blijven boeken en op zondag voor iedereen een mooie show kunnen weggeven. Veel gave, snelle bochten is wat we mooi vinden en ik kan me een Formule 1-kalender zonder Britse Grand Prix niet voorstellen,” besloot Verstappen.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België