Max Verstappen: “Ik kan niet wachten tot Melbourne”

04 maart 2016 — Max Verstappen blikt tevreden terug op zijn testdag van gisteren. Hij popelt zelfs van ongeduld om aan de eerste race van het nieuwe seizoen te beginnen.


Verstappen reed gisteren de vierde tijd en dat op de ultrasoft. Bovendien reed Verstappen van alle rijders het meeste aantal ronden. De nodige ervaring met de nieuwe wagen werd dus opgedaan en bovendien kon het team daardoor ook heel wat waardevolle data verzamelen.

“We hebben goede testdagen gehad in Barcelona, beide weken. Vooraf had ik niet verwacht zoveel ronden te kunnen rijden, zelfs meer dan gepland. We hebben veel werk verzet: vanmiddag met lange runs en een race-afstand. Ook vandaag bleek de betrouwbaarheid van de auto erg goed, anders kun je niet 159 ronden voltooien. Dat is erg positief,” zei Max tegenover ‘verstappen.nl’.

Ondertussen popelt Verstappen alvast om aan de eerste race van het nieuwe seizoen te beginnen.

“De betrouwbaarheid maakt met de STR11 absoluut de grootste stap vooruit. Ik ben ook erg tevreden met de driveability van de auto. Natuurlijk willen we ons altijd blijven verbeteren en waar we in Melbourne zullen staan ten opzichte van de concurrentie is afwachten, maar nu zijn we blij. Ik kan niet wachten tot het nieuwe seizoen. Ik kijk zeker uit naar de GP van Australië, het is altijd het leukste om te racen, dat geeft me de meeste voldoening. Ik heb me eigen kunnen maken met de auto en heb er vertrouwen in.”

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België