logo
 

Max Verstappen: “Ik was klaar om iemand te ‘beschadigen’ ”

11 november 2018 — Max Verstappen geeft toe dat hij na de kwalificaties in Mexico op het randje was. Naar eigen zeggen was hij klaar om iemand te ‘beschadigen’ als die zijn pad zou gekruist hebben.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Aston Martin Red Bull Racing (@redbullracing) op

De jonge Nederlander was in Mexico goed op weg om de jongste polesitter ooit te worden maar zijn teamgenoot, Daniel Ricciardo, klopte hem nog op het laatste moment met zesentwintig duizendsten van een seconde.

Na de kwalificatiesessie zagen we een razende Verstappen. Max ontkent dat dat te maken had met het feit dat Ricciardo zijn pole te uitbundig gevierd had, zoals zijn vader Jos had laten uitschijnen.

“Ik was vooral heel boos over de motorproblemen die ik had tijdens de kwalificaties,” aldus Max Verstappen.

“Het was duidelijk dat ik dat weekend de snelste man op de baan was, maar gedurende vijfenzeventig seconden was ik dat niet. Ik baalde letterlijk als een stekker en natuurlijk maakt elk dingetje dat daar nog bijkomt me nog kwader.”

“Ik zou het zou zo niet echt uitdrukken maar ik zou letterlijk iemand kunnen beschadigen die iets verkeerd tegen me zou zeggen na zo’n kwalificatie. Zo boos was ik toen, en elk klein dingetje maakt het dan nog erger.”

Verstappen wil wel benadrukken dat het niet het mislopen van de titel van “jongste polesitter ooit” was die hem zo de kast op had gejaagd.

“Ik persoonlijk was niet echt op jacht naar het record van jongste polesitter ooit,” gaat Verstappen verder. “Ik denk bijvoorbeeld niet dat het Lewis, als vijfvoudig wereldkampioen, veel kan schelen dat hij niet de jongste polesitter ooit is, begrijp je? Dat is niet echt belangrijk.”

“Alleen het gevecht om de pole was belangrijk, dat was het doel.”

“Ik heb het nooit ervaren als een uitzonderlijke kans, in vergelijking met andere sessies waar ik een heel goed gevoel had maar waar ik dan bijvoorbeeld op de derde of vijfde plaats strandde. Maar het voelde wel als een goede sessie.”

“Het voelde wel verschrikkelijk om de pole met zo’n klein verschil te mislopen,” besluit Verstappen.

Geschreven door Tom Schots

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België