Max Verstappen: “Ik zie mezelf niet als titelkandidaat dit seizoen”

05 juli 2018 — Ondanks zijn mooie overwinning in Oostenrijk is Max Verstappen er niet van overtuigd dat hijzelf en Red Bull zich nog in de titelstrijd kunnen mengen.

Een bericht gedeeld door Aston Martin Red Bull Racing (@redbullracing) op

Tijdens de persconferentie voorafgaand aan de GP van Groot-Brittannië blikte Max Verstappen niet alleen terug op zijn overwinning in Oostenrijk, de Nederlander antwoordde ook op de vraag of hij zich dit seizoen als titelkandidaat ziet.

Volgens Verstappen, die momenteel 53 punten achterstand heeft op Sebastian Vettel, is dat niet iets dat we dit seizoen moeten verwachten. Ook al zijn we nog niet voorbij halverwege het seizoen, Verstappen meent dat Red Bull niet over het pakket beschikt om mee te strijden voor de titel.


‘We hebben niet het pakket om op elk circuit voor de winst te strijden. In Monza zal dat bijvoorbeeld moeilijk zijn. Ik denk dan ook niet dat we de anderen nog zullen inhalen,” aldus Verstappen.

“Uiteraard zijn er ook nog circuits waarop we wel erg competitief zullen zijn en voor de overwinning zullen kunnen strijden. Dat zal echter niet op ieder circuit zijn. Om de anderen in te halen moeten we bijna elk raceweekend winnen.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Max VerstappenRed Bull

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België