Max Verstappen: “Ik zou het niet erg vinden als het regent in Silverstone”

30 juli 2020 — Red Bull F1-piloot Verstappen blikt erg enthousiast vooruit naar de twee races op het circuit van Silverstone.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Max Verstappen (@maxverstappen1) op

Hij hoopt vooral dat het zal regenen zodat hij in de regen zelf het verschil kan maken. Ook het uitdagende circuit van Silverstone met verschillende roemrijke bochten spreekt tot de verbeelding van Verstappen.

“Ik kijk uit naar de volgende triple header en Silverstone is een heel mooi circuit om te rijden,” blikt Verstappen vooruit zo valt te lezen op zijn website.

“De bochten op Silverstone zijn waanzinnig snel en Copse is vol gas! De bocht Maggots is ook voluit in de zevende versnelling, wat al geweldig is. Vooral in de kwalificatie omdat je niet eens meer op de rem tikt, maar gewoon terugschakelt.”

“Op Silverstone moet je de juist vleugelafstelling hebben, en voor de langzamere bochten wil je natuurlijk meer downforce en grip hebben.”

Verstappen lijkt tijdens de twee races op het circuit van Silverstone te hopen op regen want dan is hij met zijn Red Bull F1-bolide ongetwijfeld een stuk competitiever dan op een droge baan.

“Het kan natuurlijk regenen op Silverstone, ook al is het zomer in Groot-Brittannië”, zegt Max lachend. “Maar ik hou van die omstandigheden en misschien vinden we het niet erg als het gaat regenen, want dat zou de zaken wel eens op kunnen schudden.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België