Max Verstappen in de punten ondanks aanrijding bij de start

11 oktober 2015 — Max Verstappen kende een incidentrijk begin van zijn race maar wist uiteindelijk toch in de punten te finishen.


Verstappen kende geen al te beste start en raakte na de eerste bocht betrokken bij een aanrijding met onder meer Nico Hulkenberg en Marcus Ericsson. In tegenstelling tot hen wist Verstappen wel de pitlane te halen met enkel maar een beschadigde achterband. Vervolgens wist Verstappen optimaal te profiteren van twee safety car-fases om alsnog in de punten te finishen.

Tijdens het slot van de race moesten er enkele wagens opgeven, waardoor Verstappen als elfde over de finishlijn kwam. Aangezien Fernando Alonso na afloop van de race een tijdstraf kreeg schuift Verstappen een plaatsje op naar de tiende plaats, waardoor hij alsnog een wk-puntje weet te behalen.

“Mijn start was niet top, maar in de eerste bocht kon ik de verloren posities weer terugpakken. Voor me gebeurde echter een crash, waarbij beide auto’s mijn kant op spinden. Ik kon nergens heen,” aldus Verstappen. “De band liep van de velg en ik had veel schade: aan de vloer, de vleugel en ik denk ook aan de achterwielophanging. Daardoor had ik daarna heel veel overstuur en was mijn bandenslijtage natuurlijk ook veel hoger. Dat was verre van ideaal. Ik heb alles gegeven om terug te komen, maar met die schade kon ik er niet meer van maken. Erg jammer. Ik richt mijn vizier nu op de USA, waar het hopelijk beter gaat.”

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België