“Max Verstappen is arrogant en wordt overschat door de fans”

30 november 2019 — Channel 4-commentator Tony Dodgins rekent in een opiniestuk bij ‘Autocar’ ongemeen hard af met Max Verstappen. Hij gelooft ook meer in Charles Leclerc om in de F1 de ster van de toekomst te worden.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Aston Martin Red Bull Racing (@redbullracing) op

Het zou een understatement zijn om te zeggen dat Dodgins geen fan is van Verstappen. Hij heeft in zijn opiniestuk geen goed woord over voor de Red Bull-rijder. Hij gelooft dat Charles Leclerc door zijn algemene houding en zijn snelheid Verstappen vanzelf wel zal verslaan in de strijd om wie de toekomstige ster van de Formule 1 wordt.

Om zijn uitspraken te funderen haalt Dodgins de GP van Mexico erbij waar Verstappen zijn polepositie in rook zag opgaan omdat hij een gele vlag negeerde. Vooral zijn houding op de persconferentie na het bewuste incident stoot Dodgins voor de borst.

Tijdens die persconferentie liet Verstappen optekenen dat hij wist dat Bottas gecrasht was en op de vraag of hij van het gas ging antwoordde hij: “Het leek er niet op, toch? Neen.”

Dodgins verwijt Verstappen arrogant te zijn en te denken dat de regels niet op hem van toepassing zijn door zulke antwoorden te geven.

“Daarna probeerde hij, met de snelste auto, de race in de eerste bocht te winnen,” aldus Dodgins.

“Hij reed tegen Hamilton aan en hij beëindigde de race met een achterstand van meer dan een minuut op de leider.”

De fans denken er duidelijk anders over want zij verkozen Verstappen tot ‘Driver of the Day.’ Volgens Dodgins kan Verstappen helemaal niets verkeerd doen in de ogen van de fans en dat hij maar gewoon moet komen opdagen om die titel te verwerven.

“Max kan geen kwaad doen in de ogen van de F1-fans, die hem ‘Driver of the Day’ hebben gekozen. Nogmaals, het enige wat hij hoeft te doen, zo lijkt het, is op te dagen. Voor velen in de paddock was de titel ‘Muppet of the Weekend’ echter beter op zijn plaats,” besluit Dodgins.

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België