logo
 

“Max Verstappen is de eerste teamgenoot die me kan uitdagen”

04 februari 2018 — Daniel Ricciardo vertelt dat Max Verstappen zijn eerste teamgenoot is die hem echt kan uitdagen. Mooie woorden als je weet dat de Australiër viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel al eens als teamgenoot had.


Sinds Max Verstappen promoveerde van Toro Rosso naar de hoofdmacht van Red Bull is hij gekoppeld aan Ricciardo. Ze worden beschouwd als één van de sterkste rijdersduo’s van de grid en de Australiër vertelt ons dat het de eerste keer is dat een teamgenoot hem echt verplicht om het elke keer beter te doen.

“Ik zeg niet dat ik het in het verleden gemakkelijk gehad heb maar hij is de eerste die me echt kan uitdagen,” aldus Ricciardo tegen ‘Autosport’. “Als ik voordien een snelle bocht vol gas nam bijvoorbeeld, dan wist ik dat niemand dat op dezelfde manier zou durven. Max gaat op zijn minst naar buiten en probeert het ook, hij leert veel sneller dan bepaalde andere jongens.”

Ricciardo heeft in de twee seizoenen als teamgenoot van Verstappen in de einduitslag van het kampioenschap telkens aan het langste eind getrokken. Vorig jaar wist de jonge Nederlander wel twee races te winnen ten opzichte van één exemplaar voor Ricciardo en ook in de kwalificaties had Verstappen de bovenhand (13-7).

De Australiër vindt dat hij in 2016 over het algemeen beter was dan Verstappen: “Hij had toen wel een paar schitterende races maar tijdens de kwalificaties en in de meeste races was ik beter.”

Het valt niet te ontkennen dat Verstappen verbetert is op het vlak van de kwalificaties maar Ricciardo vindt het moeilijk om te zeggen wie nu het beste was tijdens de races.

“Wanneer we alle races bekijken hebben we allebei evenveel goede races,” gaat Ricciardo verder. “Zijn goede races lijken veel beter omdat ik tijdens die races slecht was.”

Hij voelt dat ze aan elkaar gewaagd zijn en voorspelt een spannende strijd tussen de twee Red Bulls in 2018.

“Vroeger wist ik dat als ik een klein foutje maakte in de kwalificatie dat er nog een kans was dat ik toch voor hem zou zijn, als ik dat nu doe ben ik zeker dat hij me verslaat. Dat geldt voor hem natuurlijk ook, als hij niet het perfecte rondje rijdt ben ik hem voor.”

“Daarom is hij de betere teamgenoot, zou ik zeggen. We zijn allebei beter geworden, we kunnen ons geen van beide nog een misstap veroorloven want anders worden we verslagen door de andere,” besluit Ricciardo.

Geschreven door Tom Schots

Foto: Red Bull Racing

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België