“Max Verstappen is klaar om voor de wereldtitel te vechten”

22 december 2019 — Red Bull-teambaas Christian Horner vindt dat Max Verstappen helemaal klaar is om te strijden voor de wereldtitel. De Nederlander is volgens Horner het beste in vorm van alle rijders op de grid.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Aston Martin Red Bull Racing (@redbullracing) op

Horner steekt de loftrompet over zijn rijder na een sterk seizoenseinde waarin hij de GP van Brazilië op zijn naam schreef en in Abu Dhabi moest Verstappen enkel Lewis Hamilton laten voorgaan.

Met een Verstappen in zijn huidige vormpeil en met de vooruitgang die Honda gemaakt heeft denkt Horner dat Red Bull Mercedes en Ferrari het leven zuur kan maken.

“Max is nu in een positie waar hij meer dan in staat is om een kandidaat te zijn voor het wereldkampioenschap en we moeten hem een auto geven waarmee hij dat kan doen,” zei Horner.

“Als we dat kunnen doen, heb ik er alle vertrouwen in dat hij de strijd kan aangaan met Lewis, Mercedes en Ferrari.”

“Hij is precies daar waar hij moet zijn. Zijn vorm is fantastisch en ik denk dat hij de F1-coureur is die het meest in vorm is op dit moment.”

Verstappen voorzien van een auto waarmee hij wereldkampioen kan worden is geen gemakkelijke opdracht met kanjers als Mercedes en Ferrari als concurrenten. Dat beseft Horner ook maar hij heeft er vertrouwen in voor 2020 omdat de regels hetzelfde blijven.

“Ik denk dat we in de beste positie zijn sinds de wijziging van de regelgeving eind 2013,” aldus Horner.

“Red Bull’s filosofie om te investeren in de jeugd betekent dat we opkomend jong talent op alle gebieden van het bedrijf hebben dat zich begint uit te betalen.”

“We moeten moeten meteen competitief uit de startblokken komen volgend jaar, Mercedes is nog steeds de maatstaf voor volgend jaar, dus we moeten proberen ze te pushen vanaf de eerste race om hen uit te dagen.”

“Er is een echte opwinding en verwachting in de fabriek op dit moment, dus we moeten daarop inspelen en voortbouwen op het positieve momentum van 2019.”

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België