“Max Verstappen is klaar voor een wereldtitel in 2017”

01 december 2016 — Max Verstappen reed in 2016 opnieuw een indrukwekkend F1-seizoen. Volgens Dr. Helmut Marko is de Nederlander zelfs klaar voor een eventuele wereldtitel in 2017.


Red Bull-adviseur Helmut Marko was in Brazilië enigszins emotioneel toen Verstappen na een spectaculaire regenrace als derde op het podium stond. Marko pinkte zelfs een traan weg. Er kwamen toen heel wat emoties vrij.

“Het toonde aan dat we het bij het rechte eind hadden om hem een contract te geven en hem in de F1 te laten debuteren op een leeftijd waardoor iedereen ons gek verklaarde,” zegt Marko tijdens een interview met de officiële F1-website.

Volgens Helmut Marko toonde Verstappen tijdens de GP van Brazilië nogmaals hoe speciaal hij is.

“Hij heeft op heel wat momenten getoond dat hij lichtjaren voorop ligt tegenover de gemiddelde F1-piloot en dat door zijn eerste race bij Red Bull te winnen. Ja, het klopt dat beide Mercedes-piloten elkaar uit de race reden en dat we daardoor de overwinning enigszins in onze schoot geworpen kregen. In Brazilië toonde hij echter dat hij niet alleen boven het gemiddelde maar een echt fantastische piloot is.”

Wanneer Marko vervolgens gevraagd wordt of Verstappen reeds over de nodige capaciteiten beschikt om wereldkampioen te worden antwoordt hij als volgt:

“Hij heeft gewoon de juiste wagen nodig, maar dat geldt voor beide rijders. Ze kunnen allebei volgend jaar kampioen worden dus hopelijk geven wij hen een wagen die hen daartoe in staat kan stellen.”

De reglementswijzigingen, die de krachtsverhoudingen in de Formule 1 door elkaar kunnen schudden, geven Red Bull de kans om de kloof met Mercedes eventueel te dichten.

“Wanneer we hem de juiste wagen geven dan kan Verstappen inderdaad kampioen worden, maar dat geldt zoals ik reeds zei voor allebei,” gaat Marko verder. “Toen ik hem voor de eerste keer ontmoette was hij nog een 15-jarige jongen, maar dan wel met de maturiteit van iemand van 26 jaar oud. Hij had een ongelooflijk groot zelfvertrouwen. Er zijn sindsdien drie jaren gepasseerd en tijdens die jaren had hij een ongelooflijke leercurve. Hij maakt nooit dezelfde fout twee keer. Hij is dus zeker en vast klaar voor de titelstrijd. Hij heeft geen bijkomende voorbereiding nodig. Hij weet hoe het spel gespeeld wordt!”

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België