Max Verstappen: “Jammer van de spin maar wel zeer tevreden”

27 november 2016 — Na een slechte start door een spin bij de start slaagde Verstappen erin om alsnog via een aangepaste strategie als vierde te eindigen.


De spin was dan wel teleurstellend, uiteindelijk mocht Verstappen tevreden terugblikken op zijn GP van Abu Dhabi. Even leek het zelfs alsof Verstappen zich in de titelstrijd zou gaan mengen, uiteindelijk kwam hij daar echter voor tekort.

“Ik ben heel tevreden”, blikte Max verstappen terug op zijn race. “Nadat ik laatste lag na de eerste bocht, om dan je weg naar voren te vechten en één stop over te slaan, denk ik dat dit het beste was dat we konden doen. Het is vrij normaal dat mensen die twee stops maken, betere banden hebben en daardoor beter kunnen aanvallen. Dat was ook met Vettel het geval. Ik denk dat het een goede race was.”

De start verliep dus niet erg vlot voor Verstappen, die bij het nemen van de eerste bocht spinde toen er contact was met Hulkenberg.

“Hulkenberg had een erg goede start en ik denk dat hij niet verwachtte dat ik half naast hem zat. Hij nam gewoon de bocht en ik kon geen kant meer op, maar ik zie het als een race-incident, kan gebeuren.”

“Ik dacht we beginnen weer achteraan en dan zien we wel waar we eindigen. De één-stopper was oorspronkelijk niet het eerste plan, maar toen dacht ik bij mezelf ik probeer gewoon zo lang mogelijk door te rijden en dat lukte gelukkig. Toen ik tweede lag, probeerde ik zo lang mogelijk de rest achter mij te houden totdat ze weer moesten stoppen, en toen zag het er positief uit en dat heeft goed uitgepakt.”

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België