Max Verstappen: “Kampioenschap is dit jaar het enige doel”

17 juni 2020 — Nadat hij vorig jaar derde in het kampioenschap eindigde en enkele overwinning boekte heeft Verstappen dit jaar maar één doel voor ogen: de wereldtitel.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Aston Martin Red Bull Racing (@redbullracing) op

Na een lange periode niet in een F1-bolide te hebben gezeten kijkt Verstappen er naar uit om eindelijk opnieuw te kunnen racen. Dat die eerste race ook nog eens plaatsvindt op het thuiscircuit van Red Bull is natuurlijk mooi meegenomen.

Verstappen behaalde de voorbije twee seizoenen telkens de overwinning op de Red Bull Ring en uiteraard is dat uiteraard ook het beoogde resultaat bij het begin van het nieuwe seizoen. Het enige echte doel is echter de wereldtitel.

“We willen voor het kampioenschap mee kunnen strijden. Dat is ons enige doel,” vertelde Verstappen in gesprek met David Coulthard tijdens een interview voor zijn sponsor ‘CarNext’.

“Ik voel me goed en ik ben er klaar voor. Maar dat is te verwachten na zo’n lange pauze. Ik kijk ernaar uit om weer te beginnen”,

Samen met Red Bull wil Verstappen dit jaar niet alleen voor overwinningen maar dus ook voor de wereldtitel strijden.

“Als team willen we met Red Bull Racing winnen. Iedereen is enorm gemotiveerd en ik kan niet wachten tot we weer beginnen en te zien waar we staan. Hopelijk wordt het een spannend seizoen,” besloot Verstappen.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België