“Max Verstappen kan de nieuwe Ayrton Senna worden”

07 november 2016 — Nadat Ross Brawn eerder al zei dat hij gelijkenissen ziet tussen Verstappen en Michael Schumacher, laat Red Bull-eigenaar Dietrich Mateschitz weten dat hij in Verstappen eventueel een nieuwe Ayrton Senna ziet.


Toen Verstappen bijna twee seizoenen geleden aan de start kwam van zijn eerste F1-race volgde er heel wat kritiek omwille van zijn erg jonge leeftijd. Ondertussen heeft Verstappen bewezen dat hij zijn plaatsje in de F1 verdient. De Nederlander laat nu op andere manieren van zich spreken.

Verstappen bijt geregeld van zich af en trek er zich niets van aan wat ze over hem denken. Ook zijn manier van rijden blijft niet onbesproken, afgelopen week vergeleek voormalig F1-teambaas Ross Brawn Verstappen nog met Michael Schumacher. Volgens Brawn zijn er heel wat gelijkenissen tussen Verstappen en Schumacher.

Volgens Red Bull-eigenaar Dietrich Mateschitz kan Verstappen echter ook gerust met Ayrton Senna vergeleken worden. Mateschitz is van mening dat Verstappen in de toekomst de nieuwe Ayrton Senna kan worden, zo zegt hij althans in een interview met het Spaanse ‘Marca’.

“Max heeft voldoende potentie om de nieuwe Ayrton Senna te worden,” aldus de woorden van Red Bull-baas Dietrich Mateschitz. “Zijn talent, manier van race, zijn mentale kracht en moed die hij toont, dat komt inderdaad overeen met wat Senna in het verleden toonde.”

“Hij moet echter ook zijn snelheid en kwaliteiten over een periode van verschillende jaren tonen. Er is niemand die weet of het daadwerkelijk zal gebeuren maar bij Red Bull geloven we er sterk in en hebben we alle vertrouwen in zijn potentie,” besluit Mateschitz.

De commentaren van Mateschitz komen er niet toevallig enkele dagen voorafgaand aan de GP van Brazilië, het thuisland van Ayrton Senna.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België