Max Verstappen kijkt uit naar race op Portimao: “Geweldig circuit!”

21 oktober 2020 — Komend weekend vindt de GP van Portugal plaats op het circuit van Portimao, voor alle rijders een nieuw circuit. Max Verstappen kijkt er alvast naar uit om daar te racen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Max Verstappen (@maxverstappen1) op

Voor Verstappen is het niet helemaal een nieuw circuit, de Nederlander reed er eerder al op met een GT-auto.

“Het is een geweldig circuit! Ik was er een paar dagen en het regende het grootste gedeelte van de tijd, maar het was toch gaaf om er te rijden, helemaal op de natte baan,” vertelt Verstappen daarover volgens zijn officiële website.

De karakteristieken van het circuit spreken Verstappen alvast aan en volgens hem gaan veel rijders het dan ook een erg leuk circuit vinden.

“Het zit vol met hoogteverschillen en de lay-out is erg cool. Het is deels technisch, maar over het algemeen is het een snel circuit, dus ik kijk er naar uit om daar nu met een Formule 1-auto te rijden,” aldus Verstappen.

“Ik ga graag naar nieuwe circuits, het is voor iedereen iets nieuws en dat kan dingen door elkaar gooien, wat het interessant maakt.”

Verstappen blikte tot slot ook nog even terug op zijn prestatie op de Nürburgring. Daar zette Red Bull volgens hem duidelijk een stap vooruit, wat dan weer veelbelovend is voor de race in Portugal.

“We leken dichter bij Mercedes te zitten, wat erg positief is en met een nieuwe baan, kijk ik er naar uit om te zien wat we kunnen bereiken,” besloot Verstappen.

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België