logo
 

“Max Verstappen kreeg voor zijn gedrag een waarschuwing”

03 september 2016 — Voorafgaand aan de oefensessies op het circuit van Monza heeft Max Verstappen een waarschuwing van wedstrijdleider Charlie Whiting gekregen.


De Nederlander zijn rijstijl en manier van verdedigen staat reeds enige tijd ter discussie. Vooral na de GP van België ontstond er de nodige commotie.

In de eerste bocht was er bij de start de aanrijding met Kimi Raikkonen, die door Vettel en Verstappen in de sandwich werd genomen. Daar was volgens Charlie Whiting uiteindelijk weinig mis mee. Verstappen verremde zich niet in de eerste bocht en had zijn wagen onder controle. Raikkonen werd simpelweg door de twee andere wagens in de tang genomen. Een race-incident dus.

Er was echter veel meer te doen rondom de twee manoeuvres van Verstappen tegenover Kimi Raikkonen op ‘Kemmel Straight’. Bij het eerste manoeuvre verdedigde Verstappen op de racelijn en schoot Raikkonen rechtdoor. Opnieuw weinig aan de hand volgens Whiting. Vooral het tweede manoeuvre was echter op de limiet, of er zelfs over. Verstappen maakte daarbij een erg laat manoeuvre tegenover Raikkonen, waarna de Fin zei dat Verstappen hem simpelweg van de baan probeerde te rammen.

Na afloop van de race zei Verstappen bovendien tijdens een interview dat hij nog liever beide Ferrari’s van de baan rijdt dan er eentje voorbij te laten, wat uiteraard ook de gemoederen niet deed bedaren.  In een reactie op de incidenten tijdens de GP van België werd Verstappen in Monza alvast bij wedstrijdleider Charlie Whiting geroepen.

“Charlie wou hem een herhaling uit Spa tonen,” aldus Red Bull-teambaas Christian Horner tegenover ‘Sky Sports F1’. “Hij kreeg een milde waarschuwing waarbij hij te horen kreeg dat dit een zwart-witte vlag is. Het was een soort waarschuwing die hij kreeg.”

Een zwart-witte vlag wordt in de F1 gebruikt om aan een rijder te tonen dat hij ‘onsportief rijgedrag’ vertoont. Verstappen zelf blijft er na het gesprek met Charlie Whiting alvast kalm onder.

“We hebben even gesproken over wat er gebeurd is. Ik bespreek zoiets liever samen met Charlie dan in de media of tijdens de rijdersbriefing,” aldus Verstappen.

De meeting met Charlie Whiting was dan ook vooral bedoeld om Verstappen enigszins te kalmeren en aan te manen om rustiger te zijn. Naast zijn uitlatingen over “het van de baan rijden van de Ferrari’s” had Verstappen immers ook verklaard dat er ten aanzien van Raikkonen wel een revanche zou volgen. Dat leidde uiteraard tot de nodige ergernis bij Raikkonen en Ferrari.

Volgens Christian Horner trekt Max Verstappen zich echter weinig aan van wat er allemaal tegen hem wordt verteld.

“Om eerlijk te zijn lijkt het alsof de kritiek bij hem, net als bij elke andere 18-jarige, het ene oor ingaat en het andere eruit,” aldus Horner. “Het doet hem niets. Hij is gefocust op zijn job. Hij wordt niet geïntimideerd door zijn omgeving en dat maakt van hem een enorm groot talent en een ster voor de toekomst,” besluit Horner.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Max VerstappenRed Bull

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België