logo
 

Max Verstappen krijgt felle kritiek: “Hij hoort thuis in de psychiatrie”

29 augustus 2016 — Max Verstappen kende een incidentrijke GP van België. Verstappen deed na de race enkele forse uitspraken en krijgt felle kritiek op zijn uitlatingen alsook zijn rijstijl.


Het zag er na de kwalificatie voor de GP van België allemaal zo mooi uit voor Max Verstappen. Als tweede gekwalificeerd en hij stond op de eerste startrij, naast polesitter Nico Rosberg. Tienduizenden Nederlandse fans die Verstappen zouden aanmoedigen tijdens de race. Aan het sprookje kwam op zondag echter abrupt een eind tijdens de start.

Door een aanrijding waarbij Sebastian Vettel, Kimi Raikkonen en Max Verstappen betrokken waren viel Verstappen serieus terug. Daarna volgde nog een serieuze strijd met onder meer Kimi Raikkonen. De Fin deed over de boordradio zijn beklag over Verstappen en beweerde zelfs dat de Nederlander hem van de baan wou rijden.

Max Verstappen strandde uiteindelijk op de elfde plaats en buiten de punten. Geen feestje dus voor de talrijk aanwezige Nederlandse F1-fans, maar wel heel wat voer voor discussie.

Verstappen uitte na afloop van de race immers de nodige kritiek op het rijdersduo van Ferrari, dat bij de start zijn race verziekte. Ook op de uitspraak van Raikkonen over “het van de baan willen rammen” reageerde Verstappen giftig. Hij nam daarbij geen blad voor de mond en zei letterlijk: “Dat ze maar lopen zeiken, dat is toch leuke televisie.”

“Zij verzieken mijn race in bocht 1, dan ga ik ze ook niet gewoon voorbij laten, dan rijd ik ze nog liever van de baan af.”

Vooral die laatste uitspraak ontkende een storm van kritiek op Verstappen. Daarnaast was er bovendien ook nog heel wat commotie in de F1-paddock over de rijstijl van Verstappen.

“Als ik moet remmen op volle snelheid… dat heb ik nog nooit gehad met een andere rijder. Als ik niet geremd had, dan had ik hem met volle snelheid geraakt. Iets is niet correct, maar blijkbaar doet het er niet toe”, zei Ferrari-piloot Kimi Raikkonen na afloop van de race.

Ook bij Mercedes, dat niet bij de verschillende incidenten betrokken raakte, viel een kritische noot te horen. Onder meer Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff had zo zijn mening over wat Verstappen deed: “Ik hou van hem als racepiloot maar we moeten toch uitkijken dat dit verhaal niet eens in de muur eindigt.”

De meest kritische van allemaal was echter Mercedes-adviseur en voormalig F1-piloot Niki Lauda.

“Wanneer Verstappen zegt dat Kimi schuldig is dan hoort hij thuis in de psychiatrie,” aldus Lauda. “Hij beseft niet eens dat hij iets fout heeft gedaan. Ik ga met zijn vader Jos praten, die ik goed ken. Ik ga hem zeggen dat hij eens met zijn zoon moet praten. Dit is ver over de limiet en dat was niet nodig. Iemand die over zoveel talent als hem beschikt moet zijn hersenen gebruiken en anderen niet in gevaar brengen.”

Zelfs Christian Horner, de teambaas van Max Verstappen, besefte dat er iets moet veranderen: “Max moet hier uit leren.”

image

Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: GP van BelgiëMax VerstappenRed Bull

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië