Max Verstappen krijgt gridpenalty voor GP van Italië

28 augustus 2017 — Na zijn vroege opgave tijdens de GP van België volgt er nog een bittere pil voor Max Verstappen. De Nederlander krijgt immers een gridpenalty voor de volgende race in Monza. De lijdensweg van Verstappen blijft zo verder duren.


Door zijn opgave tijdens de GP van België moet er een wissel van motoronderdelen plaatsvinden op zijn Red Bull en daarmee zal een gridpenalty van een ‘aantal plaatsen’ gepaard gaan. De exacte grootorde van de gridpenalty is nog niet bekend maar het betekent wel dat Verstappen in het beste geval in het middel van het rijdersveld zal moeten starten.

“Dit is werkelijk heel frustrerend voor hem,’’ aldus Red Bull-teambaas Christian Horner.

Op het hogesnelheidscircuit van Monza zal Red Bull het bovendien opnieuw erg moeilijk hebben. Inhalen is er mogelijk maar het is wel noodzakelijk om over een krachtige motor te beschikken. Het circuit is erg belastend voor de motor en uiteraard is het dan ook nog om over een betrouwbare motor te beschikken. Laat nu net de betrouwbaarheid een pijnpunt zijn bij de krachtbron van Renault die achterin de Red Bull steekt.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Max VerstappenRed Bull

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië