Max verstappen krijgt gridpenalty voor GP van Japan

26 september 2015 — Max Verstappen heeft na afloop van de kwalificatie voor de GP van Japan van de wedstrijdleiding een gridpenalty gekregen.


De Nederlander kreeg tijdens het eerste deel van de kwalificatie plots een elektrisch probleem. Verstappen parkeerde zijn wagen vervolgens voor een groot stuk op de baan en dat zorgde voor een erg onveilige situatie.

Volgens de stewards is de Nederlander zelf verantwoordelijk voor het parkeren van de wagen op een onveilige manier en daardoor krijgt hij een gridpenalty van drie plaatsen voor de startgrid van de GP van Japan.

“Wagen nummer 33 (Verstappen) had plots een gebrek aan vermogen bij het uitkomen van de elfde bocht. Initieel stuurde de rijder naar de linkerkant van de baan, waar hij een veilige positie kon aannemen. Toen hij bijna stil stond stuurde hij echter plots naar rechts, terug richting de racelijn, waar de wagen vervolgens tot stilstand kwam. Dit veroorzaakte een dubbele gele vlag en een erg gevaarlijke situatie voor de overige rijders,” luidt het in een mededeling van de stewards.

Verstappen had zich oorspronkelijk als vijftiende gekwalificeerd maar door de gridpenalty van drie plaatsen moet hij morgen van op de achttiende plaats op de grid vertrekken.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België