logo
 

Max Verstappen krijgt naast tijdstraf ook strafpunten voor aanrijding met Ricciardo

30 juli 2017 — Tijdens de GP van Hongarije kwam het tot een aanrijding tussen Max Verstappen en teamgenoot Daniel Ricciardo. De Nederlander kreeg tijdens de race al een tijdstraf van tien seconden maar Verstappen kreeg ook strafpunten voor op zijn superlicentie.


Tijdens een tumultueuze start van de GP van Hongarije kwam het in de tweede bocht tot een aanrijding tussen Max Verstappen en Ricciardo. De Nederlander wou absoluut voor zijn Australische teamgenoot blijven maar ging iets te enthousiast richting de bocht.

Door zijn te hoge snelheid verremde Verstappen zich, waarna hij tegen de wagen van Ricciardo belandde. De Australiër moest iets verderop opgeven en kwam stil te staan op de baan, waarna de safety car op de baan moest komen.

Verstappen kreeg voor de aanrijding tijdens de race een tijdstraf van tien seconden. Daar is het echter niet bij gebleven. Verstappen krijgt van de wedstrijdleiding immers ook twee strafpunten voor op zijn licentie.  Onmiddellijke gevolgen heeft dit niet voor Verstappen. De Nederlander had nog maar één strafpunt en de teller komt na dit raceweekend dus op drie te staan.

Wanneer een rijder gedurende een periode van twaalf maanden twaalf strafpunten verzamelt dan moet hij een race aan de kant blijven. Daniil Kvyat bevindt zich op dat vlak in een penibele situatie. De Rus heeft momenteel reeds tien strafpunten en pas op 23 oktober vallen er opnieuw strafpunten weg.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België